Wall of Fame - BO!NK Theater bestaat 10 jaar Part Emoji

 

10 jaar BONK TheaterOm precies te zijn op 21 oktober 2019 bestaat BO!NK Theater officieel 10 jaar. En dat betekent feest! We gaan bij deze mooie mijlpaal extra stilstaan door iedere week aandacht te geven aan een super cast- of crewlid vanuit de afgelopen 10 jaar in onze Wall of Fame Wednesday, want zonder hen geen BO!NK Theater. Hieronder wordt iedere week een cast- of crewlid uitlicht!

Hiep Hiep Hoeraaa!

Inez de Jong

BO!NK Theater betekent voor Inez de Jong, ontwikkeling. Als 17-jarig meisje deed ze auditie en zeven jaar later is ze gediplomeerd theaterdocent. BO!NK Theater heeft bij haar, volgens eigen zeggen, het zaadje van theater gezaaid. “Als ik al met een half woord had uitgesproken dat ik wel iets wilde uitproberen, rekwisieten, grimeren, assistentie, les geven stond ik vaak de week erna dat al gewoon te doen. Hoe heerlijk dat er een plek is waar dat kan en waar ook het vertrouwen is dat je dat gewoon kunt.”, aldus Inez. Inez heeft als een wervelwind en in verschillende rollen door BO!NK Theater gewaaid. Margo over Inez: “Ze is enthousiast en gretig om te leren. Inez is ook eerlijk, gezond kritisch en durft haar mening te delen. Dat vind ik zo knap van haar. Ze stelt zich meteen, ondanks leeftijd, ervaring of positie, gelijkwaardig op.

Warme herinneringen heeft Inez aan Mijn Vader De Held”. Een hecht team, de ontroering en samenzang versterken dit gevoel bij haar. Door Nanny uit noodzaak kan Inez geen zak chips meer zien en de allereerste auditie waarbij ze per ongeluk, na haar solo, veel te vroeg werd weggestuurd, zal ze ook niet zo snel meer vergeten. Volgens Claudia is Inez betrouwbaar als castlid “Ze is altijd goed voorbereidt, een teamplayer. Ook kan ze overzicht behouden van het gehele stuk, Inez weet vaak waar een ander behoort te staan of welke afspraken er gemaakt zijn. Ze overziet de lange lijnen, dit maakt haar een intelligente speler om mee te werken”, aldus Claudia. Inez ziet ook de andere kant van theater. Want theater maken is volgens haar niet altijd makkelijk en ook niet alleen maar leuk.  Inez zegt daarover, “Het is vechten met je personage en soms ook tegen jezelf. Met de projecten die ik bij BO!NK Theater deed groeide het vertrouwen en ik leerde door te zetten

De wervelwind van Inez binnen BO!NK Theater is weer een beetje stil gaan liggen. Op afstand blijven BO!NK Theater en Inez nog wel betrokken bij elkaar. BO!NK Theater is enorm dankbaar voor alle inzet, leermomenten en successen die zij samen hebben mogen vieren. Kom je nog eens aanwaaien Inez? 

Inez de Jong

 


Svengard Sonneveldt

Svengard Sonneveldt is op haar gemak in het theater. Dit doet ze dan ook al geruim een aantal jaar bij stichting productiehuis Alphen (PA) in Alphen aan de Rijn. Maar, toen BO!NK Theater haar vroeg om auditie te doen in Utrecht, lonkte het. Het element zang was nieuw voor haar en ze had zin om zichzelf uit te dagen bij een andere theatergroep. Dat heeft ze gedaan met verschillende mooie rollen in “Mijn Vader De Held” en “Nanny uit noodzaak”. “Het spelen bij BO!NK heeft mij het werken en presteren in andere disciplines geleerd.”, aldus SvengardNaast het verleggen van eigen grenzen, was Svengard nieuwsgierig naar de werkwijze van een andere theatergroep. Over BO!NK Theater vertelt ze enthousiast, “De manier waarop de voorstelling tot stand kwam, het harde werken, de verdeling tussen theater en muziek, de sfeer die er is onderling; in één woord: GEWELDIG!".

BO!NK Theater heeft Svengard niet voor niets getipt om destijds auditie te doen. Claudia heeft vaak een beeld van te voren van een bepaald personage (type casting). Dat was ook zo voor Svengard, maar haar kwaliteiten als actrice gaan verder dan enkel type casting. “Ze is gretig om te leren, kan snel schakelen op de vloer en is hierdoor fijn om te regisseren”, legt Claudia uit. Margo vult aan, “Svengard is altijd erg betrokken met de gehele productie. Ze maakt zich echt onderdeel van het proces. Dat is betrouwbaar, maar ook enorm gezellig.”.

Op dit moment is Svengard weer actief bij stichting PA en speelt zij in een improvisatiegroep Muave. Of het nou productiehuis Alphen is, improvisatiegroep Muave óf BO!NK theater, we spreken volgens Svengard allemaal dezelfde taal. “Heerlijk om met elkaar een productie tot stand te brengen, met veel lol, zweet, af en toe wanhoop, maar altijd met een rotsvast vertrouwen in het eindresultaat!”.

BO!NK Theater heeft vertrouwen in Svengard en ze behoort tot onze theaterfamilie. Zweverig? Nee, dat is duidelijke taal. 

Svengard Sonneveldt


Arne Maletzky

Het leest als een verhaallijn van een theaterstuk. Arne Maletzky ontmoet Claudia in Alphen aan de Rijn. Zij regisseert een stuk voor stichting PA, hij is onder de indruk van haar werkwijze. Hij doet auditie, wordt niet gekozen voor de rol maar zij ziet potentie in hem. Zoveel potentie dat ze Arne steeds zelf vraagt om rollen te vervullen. Hij wordt gevraagd om mee te spelen in producties, zoals “Mijn Vader De Held” en “Nanny uit noodzaak”. Daar blijft het niet bij! Veel mensen kennen BO!NK Theater namelijk van de grote producties, maar Arne is met name betrokken geweest voor externe opdrachtgevers, als trainingsacteur of op “de dag van het landgoed”, waar hij een Jonkheer heeft gespeeld in de bossen van de Bilt en als presentator voor een “Bob Dylan”-avond plus het “amateurtheaterfestival”.

Volgens Claudia is het niet voor niets dat ze Arne herhaaldelijk vraagt voor opdrachten. “Arne bewaart rust in zijn spel, hij kan echt transformeren in een karakter en zet daarmee een duidelijk typetje neer.”, zegt Claudia. Arne blikt terug op mooie momenten en er overheerst een trots gevoel. “In de avond (van de dag van de landgoed) speelden we in de bossen, waarbij we met fakkels uit het donker opkwamen…. Magisch!”, aldus Arne.

Arne is naast acteur ook gedreven met zijn fototoestel en camera. BO!NK Theater maakt graag gebruik van zijn beelden voor promotiedoeleinde. Arne heeft duidelijk een passie voor het theatervak. Niet alleen voor de schermen, maar ook achter de schermen geniet hij van het proces. Helaas is zijn gezondheid zo verslechterd, dat een rol in een grote productie er niet meer in zit voor hem. BO!NK Theater kennende, zoeken ze wel een rol die bij Arne past. “Wat ik mooi vind aan BO!NK Theater is de enorme gedrevenheid die er is om het beste uit iedereen te halen.”, zegt Arne

Claudia en Margo vinden Arne integer, warm en betrokken. “Dan ligt er ineens een lief kaartje op de deurmat, dat zijn de kleine dingen die Arne, Arne maakt. We hopen nog veel magische momenten, diverse rollen en prachtige beelden van je mee te mogen maken!”, sluit Margo af.  

Het mag duidelijk zijn, BO!NK Theater is onder de indruk van Arne.

Arne is op dit moment betrokken achter de schermen bij Stichting PA, Alphen aan de Rijn. Zij spelen jaarlijks een kerstvoorstelling. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor 20, 21, 22, 24 en 26 december. 

Arne Maletzky


Jossa Maas

Jossa Maas is inmiddels drieëntwintig jaar oud, maar kent BO!NK Theater al vanaf haar vijftiende jaar. Als groot liefhebber voor theater deed ze auditie bij R.A.T.T.I -werd aangenomen- en ook al moest zij zelfstandig meer dan één uur reizen met de bus, dit had ze er graag voor over. Het jaar erna mocht Jossa weer een mooie rol vertolken in Mijn Vader de held. “Ik heb zelf een joodse familie. Dit was voor mij daarom extra bijzonder om mij in zo’n personage te mogen verdiepen.”, aldus Jossa.

Ze heeft naast haar rol als castlid ook achter de schermen als regie / productieassistentie gewerkt bij Zusjelief en Nanny uit noodzaak. Claudia heeft veel steun gehad aan Jossa. “Jossa is betrokken, sensitief en staat altijd klaar om een handje te helpen”, zegt Claudia. Gekscherend vult ze aan, ”Ze is voor mij ook een emotionele graadmeter geweest. Ik wist meteen als een scène de juiste snaar raakte door de reactie van Jossa aan mijn zijde.”. Volgens Jossa heeft ze van alle rollen, zowel voor als achter de schermen, naast veel plezier ook veel geleerd. Ze heeft door BO!NK Theater zelf de liefde voor het maken van theater ontdekt. Afgelopen jaar heeft ze een eigen stuk geregisseerd en dit hoopt ze in de toekomst nog meer te kunnen doen.

Jossa is, naar eigen zeggen, door BO!NK Theater opengebloeid van stil verlegen meisje, naar de vrouw tot wie ze vandaag is. Margo herkent hierin de bescheidenheid wat Jossa siert. “Ik kan uren met haar filosoferen. Dat komt volgens mij, doordat Jossa tijdloos is. Hiermee bedoel ik, dat ze met alle leeftijden weet te verbinden, erg gezellig dus en iedereen, cast of crew, ziet Jossa graag”, aldus Margo. BO!NK Theater zegt hiermee op haar beurt, dank je wel Jossa. Door jouw inzet, betrokkenheid, liefde voor theater is BO!NK Theater geworden wie wij zijn vandaag. 

Jossa Maas


Wessel den Ouden

Wessel den Ouden zag zijn grote zus Hidda spelen in R.A.T.T.I en dacht: Dat wil ik ook! Margo kent Wessel als juf vanaf de kleutertijd en zag toen al zijn bezieling voor theater. "Als vierjarige ademde hij toen al theater. Veel fantasie, verkleden, oefenen en stukjes willen laten zien!", aldus Margo.

Claudia ziet in Wessel een gedreven persoonlijkheid. “Wessel kan soms erg hard zijn voor zichzelf, het moet bij hem gewoon perfect zijn.”, zegt ze.
Wessel vind het “coolste” aan BO!NK Theater, om rollen te spelen die het verst van hem afliggen. Op dit moment is hij met de Theatermakers bezig met zijn eigen 5-minutenregie. "Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Je gaat veel meer nadenken hoe een theaterstuk nu echt in elkaar zit.”, vertelt Wessel.

Wessel is al een aantal jaar betrokken bij BO!NK Theater. Hij volgt lessen op de Theaterschool en speelde mee in “Nanny uit noodzaak”. Wessel speelt op dit moment in de voorstelling "Lavendel", een op maat gemaakte voorstelling voor de Hogeschool Utrecht, opleiding Ecologisch pedagogiek. Thema's van dit stuk zijn seksualiteit, trauma grenzen en groepsdruk. Wessel speelt de rol van Chris, een jongen met gedragsproblemen. Een bijzonder lastige rol, maar Wessel laat ook hier weer een gedreven, professioneel en passioneerd spel zien.

 We gaan nog veel van Wessel zien de komende jaren!

Wessel den Ouden

 


Dirk Bakker

Dirk Bakker is een graag geziene cast en collega bij BO!NK Theater. Publiek welkom heten, kaartjes scheuren, bestuurslid en rondrennen in een konijnenpak, Dirk doet elke taak met veel betrokkenheid en plezier. Hij ontvangt iedereen graag met een knuffel, neemt bijna altijd iets lekkers mee en zorgt voor de nodige humor plus ontspanning op de vloer. Margo heeft vele uren met hem samengewerkt en beschrijft een bijzondere klik als volgt, “Hij voelt intuïtief aan wat ik nodig heb, zoals een grapje, een wandeling, even meezeuren of tijd voor actie.” Vers afgestudeerd is hij bij BO!NK Theater gestart met het redigeren van teksten, subsidieaanvragen en de PR-uitingen. “Dat moet niet altijd makkelijk zijn geweest. Een theatrale instelling kan complex zijn.”, bekent Margo. Zelf zegt Dirk, “Steeds weer voel ik het vertrouwen vanuit het team. Een stemmetje in mijn hoofd zegt vaak, gaat dit wel lukken? Juist het wederzijdse vertrouwen, maakt mij sterker.

Voorzichtig komt Dirk steeds meer in de spotlight te staan. Claudia ziet namelijk veel potentie in hem! Met nog maar een vrij kort acteer-CV. waarin hij cursussen improvisatie, zang & theater plus theatersport heeft gevolgd bij de theaterschool, is hij nu al geselecteerd om mee te doen met de productie “Sintersmart”. Claudia vindt Dirk een natuurtalent en zegt, “Hij durft groot te spelen, is toegankelijk, incasseert regieaanwijzingen en heeft de lach aan zijn broek hangen.“ Dirk is erg bescheiden hierover. “Zelf treed ik het veiligst op, op de achtergrond. Claudia heeft mij wel laten inzien, dat ik meer in mij heb zitten op het gebied van theater.”, aldus Dirk.

Dirk past precies bij de slogan van de theaterschool; “Ontdek de theatrale versie van jezelf”. BO!NK Theater hoopt dat hij nooit uitgespeeld raakt, zowel voor als achter de schermen.

Dirk Bakker is sinds 2014 secretaris van de stichting BO!NK Theaterproducties, hij heeft achter de schermen geholpen bij “Nanny uit noodzaak” en “Zusjelief” en als cursist zang & theater (Theatergroep JO!N) heeft hij meegedaan aan de voorstelling van “Levensweg” en “Plankenkoorts”.

Momenteel speelt hij in “Sintersmart”, een Sinterklaasvoorstelling speciaal op maat gemaakt voor a.s.r. verzekeringen. 

Dirk Bakker


Cleo van Weenen

Cleo van Weenen is bij de improvisatielessen (de Avondploeg) gestart en is nooit meer weggegaan bij BO!NK theater. Sterker nog, ze neemt steeds meer rollen op zich. Cleo heeft dokter Zomer gespeeld in "Zusjelief", speelde doorlopend een vertelling tijdens open monumentendag, verzorgde casussen als trainingsactrice en speelt nu een rol in de nieuwe voorstelling “Sintersmart”.

Claudia vindt haar veelzijdig als actrice, “Dat komt door haar gretigheid om te spelen, hoge energie op de vloer én bereidheid hard te werken.” Volgens Margo is Cleo betrouwbaar. “Theater is naast spelen natuurlijk ook veel organiseren achter de schermen. Cleo heeft oog voor het gehele proces en dat maakt haar een enorme winst voor BO!NK Theater“. aldus Claudia en Margo.

Cleo geniet, leert, speelt, helpt waar het kan en ervaart ook de prettige impact op de rest van haar leven ná een avondje BO!NK Theater. Gekscherend zegt ze, “Door theater kan ik het gewone leven weer aan, het is beter dan therapie.

Claudia en Margo herkennen dit natuurlijk helemaal. Met elkaar grappen ze nog verder over een nieuw promotiecampagne: therapie en BOINK theater. 

Associëren, humor, improviseren, dat kenmerkt Cleo. Wat BO!NK theater betreft, gaan we nog veel zien en horen van haar!

Cleo in actie zien? Ze speelt momenteel in de voorstelling “Sintersmart”. Deze is nog te boeken voor bedrijven, scholen, organisaties. Meer infomatie te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cleo van Weenen

 


Don Henken

Don Henken voelt zich, vanaf zijn eerste dag in januari 2010, thuis bij B0!NK Theater. “Ik mag bij BO!NK Theater zijn wie ik ben. Ik geniet van de eigenheid, de kwaliteiten, het persoonlijke stuk dat iedereen meebrengt!”, aldus Don.

Als muzikaal leider, dirigent en vocale coach heeft hij meegewerkt aan veel producties van B0!NK Theater en hierdoor is zijn unieke stijl goed vertegenwoordigd bij de zangstukken. Claudia deelt graag haar mening over Don, “Hij is een kei in samenhang creëren in de arrangementen en samenklank in de stemmen van een ensemble. Don haalt alles, maar dan ook alles, uit de zangers. Hij is een gevoelsmens als dirigent voor de muziek, naar de castleden toe, maar zeker ook als collega.” Niet zo gek dat BO!NK Theater met Don Henken graag samenwerkt. Het samenwerken van de afgelopen tien jaar is iets waar Jeroen Zijp, Claudia en Don met plezier aan terugdenken. “Vele skype gesprekken, telefoontjes, mailverkeer, etentjes, partners die gek werden van ons, gelachen en gemopper, maar bovenal, veel geleerd van elkaar.”, zegt Claudia. Don vult aan, “En de flat van Jeroen binnenstormen om de nieuwe arrangementen te delen en uit te proberen. Bijzonder is voor mij ook de laatste productie, “Zusjelief”, waarbij ik samen met Jeroen op het toneel mocht staan en live de muziek speelden.

BO!NK Theater kijkt terug op tien jaar prachtige zangstukken, mede dankzij Don. Don Henken verdient daarom zeker een ereplaats in de Wall of Fame.

Momenteel is hij als muzikaal leider bezig met verschillende groepen, waaronder Zingen voor je Leven uit Tilburg. Ook volgt hij de Master Vocal Leadership op Codarts in Rotterdam. Don Henken heeft meegewerkt aan de producties Wrakstukken, R.A.T.T.I, Mijn Vader De Held, Nanny uit noodzaak en "Zusjelief". Benieuwd naar zijn werk en bovenstaande genoemde producties? Kijk dan op ons YouTubekanaal en verder de site.

Don Henken


Sven Versluis

Sven Versluis is 38 jaar en manager van een klantenserviceteam. Bij BO!NK Theater staat hij bekend om zijn meerdere rollen. Niet alleen vóór de schermen is hij zichtbaar,  maar ook achter de schermen kruipt hij graag in een rol. Van bestuurslid tot kaartjes knippen, Sven is een vliegende keep, helpt graag en het liefst last minute, een handje mee. Sven zegt zelf, “Ik ben vooral bezig met het plezier van anderen. Zo vind ik het proces extreem belangrijk. Binding, betrokkenheid en samenwerken” Medebestuurslid Margo herkent dit in Sven, “Het is fijn om informeel en formeel te kunnen afwisselen. Met Sven gaat dit feilloos! Zakelijk als het moet en gezellig als het mag” Als acteur kruipt Sven ook graag in de huid van iemand anders. Hij volgt lessen bij de BO!NK Theaterschool en speelde mee in producties, zoals "De Kersentuin" en “Mijn Vader De Held”. Hij straalt met name als hij geregisseerd wordt in -een over de top- personage, zoals Eugene uit “Nanny uit noodzaak”. Claudia ziet hem de afgelopen jaren voorzichtig groeien als acteur “Sven is een intelligente speler, hij is observerend en analytisch. Als hij durft te falen, dan kunnen er mooie dingen ontstaan op de vloer!”, aldus Claudia.

Claudia kent Sven al jaren en geeft toe dat hij soms als een broertje is voor haar, “Ja ,soms zijn we streng voor elkaar, maar dat komt voort uit 100% gevoel van gelijkwaardigheid.” Margo, die Sven inmiddels ook al een aantal jaren kent, vult aan, “Met Sven raken we volgens mij écht nooit uitgespeeld. Nog vele rollen te gaan wat ons betreft!

Bovenstaande genoemde producties zijn te zien op ons YouTubekanaal en de site.

Sven speelt momenteel bij "De Avondploeg", een improvisatiegroep van de BO!NK Theaterschool. Ook heeft hij een rol te pakken in het nieuwe stuk van Ludicrum United. Toi toi toi en wederom een mooi proces gewenst.

Sven Versluis


Elle Jonkman 

Elle Jonkman is vanaf de eerste productie al verbonden aan BO!NK Theater. Zij is de vaste visagiste voor de producties bij de voorstellingen, fotoshoots en traileropnames. Of het nou overlevenden zijn van een vliegtuigcrash, roddeltantes van de straat of gevangenen van een werkkamp, Elle werkt nauwkeurig en denkt creatief mee. Bij elke productie duikt zij in het verhaal en komt ze ter voorbereiding langs op de repetitie. In overleg met Claudia bedenkt zij hoe een personage het best tot uiting kan komen.

Claudia vertelt, “Soms zitten we met een tijdsdruk achter de schermen, maar Elle laat zich nooit haasten, ze levert gewoon altijd top werk af.” Margo vult aan, “Wisten jullie al dat Elle zowel Claudia als mij heeft opgemaakt voor ons trouwdag?" "Ik heb weleens gekscherend gezegd, dat Elle mijn persoonlijke visagiste is”, bekent Margo. Dit is ook het bewijs dat BO!NK Theater graag werkt met een vast, professioneel en vertrouwd team. Elle spreekt op haar beurt vol lof over BO!NK Theater, “Er is veel creativiteit en altijd een warm welkom. Naast dit natuurlijk veel gezelligheid en lachen. Voor mij is het ook belangrijk dat ik het beste uit mijzelf heb kunnen halen door binnen mijn vakgebied nieuwe mogelijkheden te ontdekken.” Met zijn drieën denken ze terug aan Wrakstukken. “Elle had in de pauze zorgvuldig snorharen plus baarden opgeplakt bij de heren. Door het zweet zakte deze gedurende de voorstelling van de gezichten af! Daar hebben we enorm om moeten lachen backstage en natuurlijk direct aangepast!”, aldus Elle, Margo en Claudia.

Benieuwd naar het werk van Elle? Kijk eens verder op de site of ons eigen YouTubekanaal naar oude producties. 

Elle Jonkman


Jasmijn van Helsdingen

Jasmijn van Helsdingen kennen we van de producties “R.A.T.T.I”, “Nanny uit noodzaak” en van de Theaterschool, waar ze verschillende lessen volgde. Jasmijn kent BO!NK Theater nu ruim acht jaar en is daar naar eigen zeggen heel blij mee! Zoals ze zelf zegt, “Ik ben zo blij dat ik bij BO!NK Theater terecht ben gekomen. Ik heb niet alleen heel veel plezier gehad tijdens alle repetities en uitvoeringen, maar ik heb op theatraal vlak vooral heel veel geleerd. BO!NK Theater heeft me echt laten voelen wat liefde voor theater is.” Als Claudia en Margo terugdenken aan Jasmijn, dan zien zij een podiumbeest, “Ze is altijd gretig om te leren, staat open voor feedback en is positief ingesteld. Het is een feestje geweest om met haar samen te werken. Stiekem hopen we in de toekomst nog meer met haar samen te kunnen ondernemen.

Jasmijn is zo gek op theater dat ze nu een theateropleiding volgt op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. “Ik wil graag mijn eigen versie van Claudia en Margo worden.”, aldus Jasmijn. Claudia en Margo glimlachend, “We zijn benieuwd hoe Jasmijn als theaterdocent een bende Ratti kinderen gaat toespreken na het uithalen van kattenkwaad acties.” (red: inside joke, tijdens de reünie van Meneer Ratti werd een tafeltennistafel bespoten met deo). Jasmijn van Helsdingen is vooral een talent om in de gaten te houden, omdat ze volgens BO!NK Theater theater alles in huis heeft om de liefde voor theater door te geven aan de nieuwe generatie.

Jasmijn van Helsdingen


Ben Vollenbroek

Ben Vollenbroek is al vanaf het prilste begin betrokken bij BO!NK Theater. Vanuit een ander theatergroep leerde hij Margo en Claudia, de oprichters, kennen. “We hebben de afgelopen tien jaar zoveel gedroomd, gesproken, gelachen en gemopperd, dat we heel erg onszelf zijn bij Ben. Veilig en vertrouwd! Wij kunnen ons eigenlijk helemaal geen BO!NK Theater zonder hem bedenken.”, zegt Margo. “Ben heeft zoveel betekend voor BO!NK Theater!”, Vult Claudia aan. Ze somt verder op; “Fondsenwerving, promotie, acteren, zingen, stimuleren van kaartverkoop, netwerken, inkopen van een exclusieve voorstelling en de hulp van zijn familie, die ook altijd een handje meehelpen. Denk hierbij aan onder andere de fantastische poppen die zijn zus Ida Vollenbroek heeft gemaakt.” “We vergeten vast nog iets.”, grappen Margo en Claudia samen.

Mijn Vader De Held” heeft voor Ben een speciaal plekje in zijn hart. “Ik mocht het openingslied en het slotlied zingen. Bij het slotlied stond ik helemaal alleen op het toneel in de spotlicht en ik genoot van het zingen voor een publiek, dat op dat moment zwaar onder de indruk, en soms zichtbaar ontroerd was van de voorstelling. Daarna genieten van het applaus met de hele cast. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan terugdenk.”, aldus Ben. BO!NK Theater is voor Ben een uitlaatklep, hij kan er zijn creativiteit en zijn plezier in het spelen met taal kwijt. Ben wil hiermee de wereld een stukje mooier maker. En BO!NK Theater hoopt dit nog vele jaren samen met Ben te kunnen doen.

Benieuwd naar het werk van Ben? Kijk dan eens verder op de site of ons eigen YouTubekanaal. Ben is als tekstschrijver betrokken geweest bij “Wrakstukken”, “R.A.T.T.I”, “Mijn Vader De Held” en “Nanny uit noodzaak”.

Zijn werk live op podium zien? Ben heeft de liedteksten van theatergroep JO!N geschreven. Zij staan 12 en 13 oktober in het theater met de voorstelling “Plankenkoorts”.

Ben Vollenbroek 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


Jeroen Zijp

Jeroen Zijp (31 jaar) is dirigent, componist, arrangeur en pianoleraar. Via zijn vrouw, Annemiek, is hij destijds betrokken geraakt bij BO!NK Theater. Jeroen stuurde in opdracht een demo op van "Meneer Ratti heeft geen Matti". Het was meteen raak. "Het deuntje bleef de hele dag in mijn hoofd zitten, toen wist ik meteen dat we een match hadden", geeft Claudia van Ede, artistiek leider, aan. Sindsdien is Jeroen actief bij BO!NK Theater als huiscomponist.

Jeroen kennen we van "R.A.T.T.I.", "Mijn Vader De Held", "Nanny uit noodzaak" en "Zusjelief". Zijn rol bij BO!NK Theater is GROOT te noemen. “Zonder Jeroen kan ik oprecht zeggen dat mijn ideeën voor deze stukken niet tot zijn recht waren gekomen. Jeroen durft veel aan als het om muziek gaat en zijn muziek geeft mij, als regisseur ook weer nieuwe impulsen. We zoeken samen altijd de spanning op. Muziek is voor mij een onmisbare schakel in het geheel.”, aldus Claudia.

En wat zegt Jeroen zelf? "Ik ben uitgedaagd, in het diepe gesprongen en heb een schat aan ervaringen en mooie herinneringen opgedaan. Bij BO!NK Theater ben ik voor het eerst gevraagd om te dirigeren, de kindercast van meneer Ratti. O, wat vond ik dat spannend! Nu iets van zeven jaren later, ben ik dirigent van verschillende koren en ga ik een opleiding volgen als dirigent. BO!NK Theater heeft mij deze richting gegeven.

Benieuwd naar het werk van Jeroen? Kijk dan op zijn site www.jeroenzijp.nl of bij onze producties en ons YouTubekanaal!

Jeroen Zijp


Claudia en Margo 

10 jaar BO!NK Theater! Claudia kijkt terug op de snelle ontwikkeling, “Producties, theaterschool en nu ook theaterevents. We groeien, veranderen en passen aan. Soms laten we dingen vallen, soms houden we dingen vast. Maar de passie is voelbaar in alles wat wij doen.” Margo vult aan, “We zien onszelf en mensen ontwikkelen om ons heen, dat is gaaf. Ik doe nu bijvoorbeeld heel ander werk dan dat ik van te voren had bedacht. In de loop der jaren zijn we steeds meer een koers gaan bepalen en weten we meer wat we willen. Het privéleven gaat natuurlijk ook gewoon door. Af en toe heeft dat weerslag gehad maar het heeft ook mooie dingen gebracht.

BO!NK Theater is gestart als productiebedrijf voor de gevorderde volwassen speler. In producties, zoals Wrakstukken”, “de Kersentuin” en “Hoekstenen, konden gemotiveerde volwassenen zichzelf uitdagen. “We merkten al snel dat het werken met kinderen ons erg aansprak. Kinderen zijn bijzonder gemotiveerd en gedreven! Dus toen een ouder ons benaderde om een theatertraining in Bunnik te verzorgen, doken wij er meteen op. Met een club van 10 kinderen zijn we gestart. Ouders hebben enorm geholpen met de werving van kinderen.”, aldus Margo. Inmiddels is de Theaterschool een feit in Bunnik en omstreken.

Toch is het vooral de combinatie van het werken met jong & oud wat nu de visie van BO!NK Theater bepaalt. Claudia volgt, “Wij geloven niet in leeftijden, wij geloven wel in ontwikkeling. Iedereen kan stralen, kan excelleren en leeftijd is voor ons bijzaak. Daarnaast is het juist de chemie tussen jong & oud wat vertedert en ontroert op de speelvloer. Hierdoor blijven we allemaal, jong & oud, in een leermodus staan”. De producties die volgen zijn ook allemaal hier een voorbeeld van. Denk aan; “R.A.T.T.I.”, “Mijn Vader De Held”, “Nanny uit noodzaak” en “Zusjelief."”

Met 10 jaar BO!NK Theater willen we niet alleen maar terugkijken, maar het vraagt ook om vooruit te kijken. Wat gaat BO!NK Theater de komende 10 jaar doen? Op 19 oktober gaan zij daarom met het team erop uit.

Wij, Claudia en Margo, willen namens BO!NK theater iedereen bedanken die ons het vertrouwen hebben gegeven de afgelopen 10 jaar. We kijken trots terug! Wat hebben we veel geleerd. We kijken ook enorm uit naar een toekomst, waarin we nog meer gaan maken… met jong & oud!

10 jaar B Claudia en Margo


 

Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

joomla button school  joomla button producties