BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen FOCUS

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

BO!NK Theater bestaat 10 jaar en dat vieren wij! 

Hoe? We staan stil en blikken terug op een dynamisch decennium als theatermakers. Steeds meer krijgen wij het besef dat het hebben en houden van focus een thema is voor ons. Wat betekent focus? Hoe ziet focus voor ons als organisatie eruit? En wat bedoelen wij met focus op de vloer? Daarom is het thema van deze nieuwsbrief FOCUS.

Lees de gehele nieuwsbrief hier!

Sandy Focus nieuwsbrief


Focus voor de komende 10 jaar

Met 10 jaar BO!NK Theater willen we niet alleen maar terugkijken. Het vraagt ook om vooruit te kijken. Wat gaan wij de komende 10 jaar doen? Op 19 oktober hebben wij een teamdag gehouden. Tijdens deze dag hebben wij gekeken naar de komende jaren. Wat zijn de kernkwaliteiten van de theaterschool en de stichting? Lees hier verder…!

Focus komende jaren


Focus theaterschool

Op de theaterschool ontwikkelt iedere maker (deelnemer) op eigen tempo en binnen eigen mogelijkheden. De focus van de theaterschool en haar ontwikkellijnen is beschreven in een document. Dit document geeft inzicht in hoe de verschillende groepen op elkaar aansluiten en waar er per groep focus op wordt gelegd. Lees hier verder…!

Focus Theaterschool


Focus achter de schermen “Plankenkoorts”! Een interview met Alstje den Ouden:

Alstje speelt in de theatergroep JO!N. Op 12 en 13 oktober stond zij samen met de rest van JO!N voor twee uitverkochte zalen! Maar hoe bleef zij in focus? Lees hier het gehele interview verder…!

Alstje Focus website


Drie cirkels van focus

Spelen op de speelvloer is onwennig. Je bent gewend om zelf te handelen en te reageren maar ineens kijkt er een regisseur of zelfs publiek mee. In iedere scène moet je weer opnieuw, soms herhaaldelijk, hetzelfde doen. Maar wel met dezelfde focus! Alsof je een handeling weer voor het eerst doet, bekijkt, aanhoort. Concentratie, focus behouden is daarom belangrijk, zodat je ‘in het moment kan spelen’. Maar hoe moeilijk is het als je spelaanwijzingen krijgt dat je zelfs even niet meer weet hoe je normaal moet lopen? Je constant eruit schiet door je eigen gedachten of gelach aan de kant? Stanislavsky ontwikkelde hiervoor de drie cirkels van aandacht. Hoera voor structuur! Lees hier verder…!

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

joomla button school  joomla button producties