10 jaar BO!NK Theater

Wall of Fame - BO!NK Theater bestaat 10 jaar Part Emoji

10 jaar BONK TheaterOm precies te zijn op 21 oktober 2019 bestaat BO!NK Theater officieel 10 jaar. En dat betekent feest! We gaan bij deze mooie mijlpaal extra stilstaan door iedere week aandacht te geven aan een super cast- of crewlid vanuit de afgelopen 10 jaar in onze Wall of Fame Wednesday, want zonder hen geen BO!NK Theater. Iedere week wordt een cast- of crewlid uitlicht. Klik op één van onderstaande foto's om alle mooie anekdotes te lezen van 10 jaar BO!NK Theater! Hiep Hiep Hoeraaa!  

Jossa Maas

Jossa Maas


Wessel den Ouden

Wessel den Ouden


Dirk Bakker

Dirk Bakker


Cleo van Weenen

Cleo van Weenen


Don Henken

Don Henken


Sven Versluis

Sven Versluis


Elle Jonkman

Elle Jonkman


Jasmijn van Helsdingen

Jasmijn van Helsdingen


Ben Vollenbroek

Ben Vollenbroek


Jeroen Zijp

Jeroen Zijp


Claudia en Margo 

10 jaar B Claudia en Margo


 

Plankenkoorts

Plankenkoorts Poster2

In het weekend van 12 en 13 oktober is het zover, dan speelt de productie "Plankenkoorts" voor twee uitverkochte zalen! Dit is een muzikale voorstelling over angsten en overwinning. Met compleet nieuwe teksten op bekende jaren 80-hits. De acteurs kampen met hun angsten, hun wensen en hun overwinning. Met nog een uur voordat de voorstelling start, worstelt men met hun innerlijke onrust. Verschillende individuen, met diverse perspectieven en maar één doel… de voorstelling moet worden gespeeld! 

Bekijk de trailer van "Plankenkoorts"!


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen Zomer-editie!

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Zonnebrandstof
Drie dagen vol theaterworkshops én een voorstelling!

In de laatste week van de zomervakantie geeft de BO!NK Theaterschool uiteenlopende workshops in Bunnik. Onder leiding van drie docenten gaan de kinderen en jongeren mee op reis door diverse disciplines van theater.

Zo is er voor de allerkleinsten… Lees hier verder…!

Poster Zonnebrandstof


Theaterworkshop “Afrikaanse dans voor volwassenen”

Laat gaan waar je mee bezig bent, kom met beide benen op de grond en ga los. Duik in de traditionele Afrikaanse dans tijdens deze workshop “Afrikaanse dans voor volwassenen”. Leer de verhalen achter de dans. Werk samen om nieuwe energie te vinden, ga door waar je normaal zou stoppen en geef je conditie een boost.

Afrikaanse dans gaat over zijn in het hier en nu… Lees hier verder…!

Theaterworkshop Afrikaanse dans


23 JUNI - EEN DAG VOL PRESENTATIES

De Opleidingsjaren 1 tot en met 4 stonden voor het eerst met z’n allen op één dag in het theater. Met een gezellige sfeer en goede focus was het een toffe dag in ZIMIHC Theater Stefanus. Ook waren wij heel blij met onze vrijwilligers van deze dag. Zonder hen ging het echt niet! Grimeouders Jolanda, Alstje en Jonne, onze vaste gastheren Sven en Dirk, timekeeper Lisette en Cleo en Arne, die de “frontoffice” en inschrijvingen begeleidden. Door hen allen liep alles gesmeerd en kon de rest van het team zich daadwerkelijk focussen op de leerlingen en voorstellingen. De leerlingen konden het prima… Lees hier verder…!

Opl.2


DE THEATERMAKERS 1.0

Op zondag 30 juni was de laatste keer dat de jonge theatermakers hun makersvaardigheden konden tonen voor een publiek. Afgelopen seizoen was het zoeken naar een structuur voor de invulling van de lessen. Geef je deze groep nu verantwoordelijkheid, en wie heeft dat nu juist wel nodig en wie kun je op afstand coachen? Met eerder dit seizoen de 5-minutenregies lieten zij al goed blijken dat ze volop ideeën hadden en deze ook duidelijk konden overbrengen. 

Daarnaast werkten zij gezamenlijk aan hun presentatie… Lees hier verder…!

De Theatermakers 1.0


De Avondploeg: Dé plek om jouw acteerskills te ontdekken!

Na een geweldige presentatie op 30 juni in Calypso Theater te Wijk bij Duurstede, kijken we terug op een fantastisch cursusseizoen. Twaalf volwassen deelnemers hebben 30 weken lang gewerkt aan een lange vorm improvisatietechniek. Wat is interessant en theatraal, en hoe vertaal je dat door goed samen te werken op de vloer? Met technieken, waaronder viewpoints, werd er ook gewerkt aan de soft focus tijdens het spelen. In drie groepen van vier spelers werden er op de donderdagavond enorm veel verhalen vol met geheimen uitgespeeld. De spelers kregen een algemeen verhaal, en één voor één zonder dat de andere speler het wist, een persoonlijk… Lees hier verder…!

De Avondploeg 19 20


NIEUW SEIZOEN IS BIJNA DAAR EN JE KUNT JE NU AL AANMELDEN

Inmiddels ontvangen we al vele aanmeldingen van de kinderen en jongeren voor het nieuwe theaterschoolseizoen. Zoals al in het voorwoord vermeld, hanteren wij nu een groepsgrootte van maximaal 13 deelnemers. Advies is om je snel in te schrijven om jouw plek in de groep te verzekeren. 

Stuur een mail met daarin het inschrijvingsformulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je ontvangt van ons een bevestiging. Zit een groep vol, dan kom je op een wachtlijst te staan. Als er weer een plek vrijkomt bij de start van het seizoen, dan ontvang je bericht dat je alsnog kunt meedoen. We hanteren de wachtlijst op volgorde van datum van binnenkomst van de mail.


Er zijn wat wijzigingen in de tijden. Dit geldt voor Trainingsjaar 2. Deze start in het nieuwe seizoen op donderdag van 17:30 tot 19:00 uur. En de Theatermakers, tevens op de donderdag, is van 18:30 tot 20:30 uur. 

Op onze website en via volgende link kun je alle info teruglezen over het nieuwe seizoen.

Pr theaterschool 2

Klik op onderstaande link voor de volledige verhalen! Lees daarnaast ook de andere edities die zijn uitgebracht. Aanmelden gaat heel gemakkelijk door op één van onderstaande edities te klikken en links bovenin te subcriben (aan te melden) voor de nieuwsbrief.  

- Zomer-editie Nieuwsbrief 2019

Mei-editie Nieuwsbrief 2019

Maart-editie Nieuwsbrief 2019

Februari-editie Nieuwsbrief 2019

Januari-editie Nieuwsbrief 2018

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen in mei

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Eerste wedstrijd "Nooit Uitgespeeld" is een feit
Op 7 april jl. was daar dan de allereerste theatersportwedstrijd van "Nooit Uitgespeeld"! De groep speelde tegen "Mauve" uit Alphen a / d Rijn. Het werd gelijkspel, en de spelers, rechters en het presentatieduo hebben genoten! Na de eerste wedstrijd werd al gevraagd wanneer de volgende is, wat maar één ding betekendLees hier verder…!

Nooit Uitgespeeld


Tweede prijs bij On Stage festival voor de Theatermakers
Op 13 april stonden onze Theatermakers weer op het On Stage festival in Zeist. Met hun zelfgemaakte drieluik over verlangens en liefde sleepten zij de tweede plek in de wacht. Het was weer erg super om de makers, zoals zij zichzelf met trots noemen, aan de slag te zien gaan. Vanuit hun eigen 5-minutenregies werd er gekeken welke thema’s connectie hadden, enLees hier verder…!

Theatermakers On Stage


Trainingsjaren 1 en 2 sloten het theaterseizoen energiek af!
Op zondag 14 april waren de voorstellingen van de trainingsjaren. Trainingsjaar 1 presenteerden hun voorstelling ‘’Beeldig’’, en trainingsjaar 2 hun voorstelling ‘’Later, als ik groot ben’’. Het was al snel levendig in ZIMIHC Theater Wittevrouwen.

De kinderen druppelden één voor één binnen en kregen al direct een eigen plekje in de kleedkamer. Ze gingen op afroep de grime en kap in en zij veranderden in hun personages. Een technische doorloop met nu alles erop en eraan. Hoe meer de tijd verstreek, hoe meer de spanning toenam. Bij het ene kind uit dat zich in lekker rondspringen en hard praten, bij het ander stilletjes en overal heen kijken. Maar uiteindelijk had iedereenLees hier verder…!

Trainingsjaren


Personages uit de middeleeuwen
Op 14 september aanstaande zijn wij te vinden op het Dorpsplein in Bunnik tijdens de Open Monumenten Dag (OMD) van 2019. Met een zestal acteurs lopen wij rond en hebben interactie met alle belangstellenden.

Dit jaar staan ‘’Feesten en vieringen’’ centraal. Kom in gesprek met een ‘’echte’’ markies en markiezin, voor de kinderen lekker kattenkwaad uithalen met een lollige nar. Wees getuige van een liefdesbekentenis van een bediende en… Lees hier verder…!

De Middeleeuwen

Klik op onderstaande link voor de volledige verhalen! Lees daarnaast ook de andere edities die zijn uitgebracht. Aanmelden gaat heel gemakkelijk door op één van onderstaande edities te klikken en links bovenin te subcriben (aan te melden) voor de nieuwsbrief.  

Mei-editie Nieuwsbrief 2019

Maart-editie Nieuwsbrief 2019

Februari-editie Nieuwsbrief 2019

Januari-editie Nieuwsbrief 2018

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen in april

Boink theaternieuws3Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Zonder beweging, geen leven!

Bij BO!NK Theater krijgen alle leerlingen les in bewegingstheater, maar wat is dat nou eigenlijk? Ik doe een poging het uit te leggen: Alles begint bij beweging.

Dat klinkt heel poëtisch, maar het is wel zo, denk maar aan het kloppen van je hart. Zonder beweging zou het leven niet mogelijk zijn en heel saai, zeker in het theater. Bewegingstheater kan heel veel betekenen, in mijn lessen komen er dan ook heel veel verschillende dingen voorbij. Soms maken we een choreografie, dan is het bijna dans. Soms staan we juist heel erg stil:… Lees hier verder…!

Zonder beweging


NOOIT UITGESPEELD OP HET NEDERLANDS THEATERSPORT TOERNOOI?

Zondag 17 maart ging deze kersverse Theatersportgroep naar het Nederlands Theatersport Toernooi dat werd gehouden in “Het Huis”, een tof theater in Utrecht. 45 groepen gingen in poules van 5 de strijd met elkaar aan. Een mooi uitstapje, want als snel waren alle leden het erover eens: volgend jaar moeten zij hier ook staan! Mits ze worden ingeloot natuurlijk, want er is veel aandacht voor deelname.

 

De grote winnaar van dit toernooi was Flunknarf met de spelers Stefan, Andries, Ad-Just en Remco. Nooit Uitgespeeld was direct fan! Zij vroegen dan ook direct of Remco hen eens een keer een gastles wilde geven… Lees hier verder…!

Nooit Uitgespeeld groepsfoto


De winnaar van onze prijsvraag - "Verzin een naam voor onze Theatergroep van de dinsdagavond"

Op de prijsvraag hebben wij veel inzendingen mogen ontvangen. Ontroerende, grappige, toepasselijke en minder geschikte namen passeerden de revue. Wij hebben kritisch gekeken naar de mogelijke namen. Hierbij was voor ons een passende naam voor de groep, met een duidelijke link naar onze slogan "Nooit Uitgespeeld".

De winnaar is Ben Vollenbroek, hij bedacht de naam…
Lees hier verder…!

Klik op onderstaande link voor de volledige verhalen! Lees daarnaast ook de andere edities die zijn uitgebracht. Aanmelden gaat heel gemakkelijk door op één van onderstaande edities te klikken en links bovenin te subcriben (aan te melden) voor de nieuwsbrief.  

Maart-editie Nieuwsbrief 2019

Februari-editie Nieuwsbrief 2019

Januari-editie Nieuwsbrief 2019

December-editie Nieuwsbrief 2018

 


Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

button school 01  Boink Theater