Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Opleidingsjaren

De opleidingsjaren zijn bestemd voor jongeren vanaf 11 t / m 18 jaar die het ontzettend leuk vinden om te ontdekken wat het theater hun kan bieden. Ben jij dat? Dan denkt BO!NK Theater dat je super gemotiveerd bent en kun je deelnemen aan de opleidingsjaren. Dit is het eerste jaar waarin meer ruimte wordt gegeven aan jou inbreng, jou ideeën en waar jij het best in bent. Afhankelijk van het niveau en de samenstelling van de groepen geven wij een advies welk opleidingsjaar het best bij jou past.

Opleidingsjaar 1 – Uitstraling en techniek
Van 10 tot 12 jaar

Dit jaar staat in het teken van techniek. Je leert samen met de andere leerlingen hoe jullie meerstemmig kunnen zingen, werkt aan je houding, ademhaling, articulatie en concentratie. Je krijgt elke week één uur toneel en één uur stemvorming / zang. Omdat je houding op het toneel in je spel heel erg belangrijk is, krijg je tussendoor bewegingsles. Ook zullen we veel acteertechnieken en methodes onderzoeken en uitproberen. We gaan op excursie naar een groot theater en we nemen een kijkje achter de schermen. Je sluit het leerjaar af met een presentatie voor het publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 1 kan je doorstromen naar Opleidingsjaar 2.

Wanneer:       Vrijdag van 15:30 - 17:30 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:          
430 euro


Opl1  Opl3

Opleidingsjaar 2 – Ontdekken van eigen kwaliteiten
Van 12 tot 14 jaar

Dit jaar ga je met elkaar zelf scènes schrijven, bedenken en spelen. Je leert hoe je die verhalen op verschillende manieren aan een publiek kunt vertonen. We werken aan solozang, monologen, je leert hoe je je in kunt leven in verschillende personages en je leert hoe je zelfverzekerder op het podium kunt staan. Je krijgt meer lef. Een professionele acteur komt een masterclass geven en tussendoor treedt je, op een kleinschalig festival, op. Je sluit het leerjaar af met een presentatie voor publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 2 kan je doorstromen naar Opleidingsjaar 3.

Wanneer:       Vrijdag van 16:30 - 18:30 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:          
430 euro

Opleidingsjaar 3 – Ontwikkel je eigen stijl
Van 14 tot 16 jaar 

Je gaat 30 weken lang theater maken vanuit de combinatie toneel, muziek en beweging. Je onderzoekt hoe de combinatie van deze disciplines voor jou het beste werkt. Je leert hoe je je spel daarmee kunt verbeteren en hoe ze elkaar kunnen versterken. Je speelt je zelfgeschreven teksten of je gaat werken met bekende teksten. Je maakt kennis met verschillende toneel-, muziek- en dansstijlen. Met zijn allen gaan we kijken naar een voorstelling in een regulier theater en doen daar nieuwe inspiratie op. We leren je ook kritisch naar elkaar te kijken en te reflecteren op de prestaties. Je krijgt auditietraining, zodat, mocht je die professionele ambitie hebben, goed voorbereid voor de dag kunt komen. Aan het einde van het seizoen presenteer je jezelf voor het publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 3 stroom je door naar jaar 4.

Wanneer:       Vrijdag van 18:00 - 20:00 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:          
430 euro

Opleidingsjaar 4 –Theatermaker in de praktijk
Van 16 tot 18 jaar

Alles wat jij tot nu toe hebt geleerd, kun je in opleidingsjaar 4 in de praktijk gaan brengen. Als verse theatermaker ondersteun je de andere groepen bij de theaterschool. Je krijgt ruimte om te regisseren, te schrijven en te componeren. Ook treed je met jouw jaar op diverse theaterfestivals op met jullie zelfgemaakte stukken. Afsluitend is er een theaterweekend op locatie!

Wanneer:       Vrijdag van 19:00 - 21:00 uur
Duur:              30 weken
Kosten:          
430 euro

Docenten opleidingsjaren:

Claudia van Ede

Rosanne Geerdes


Opleidingsjaar4  Opleidingsjaar3

  Opleidingsjaar5

(Foto's: Arne Maletzky en Hedwig van der Drift - Bekijk alle foto's van "Verboden Musicals en "Freakshow" op Facebook!)

 

Boink Theater Opleidingen Facebook Boink Theater Opleidingen Twitter Boink Theater Opleidingen Youtube

Boink Theater Boink Theater 

Aangesloten bij het

JCF logo