Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Opleidingsjaren

De theateropleidingen zijn bestemd voor gemotiveerde kinderen en jongeren t/m 18 jaar. Kinderen, vanaf de leeftijd 11 jaar, kunnen deelnemen aan de opleidingsjaren. Afhankelijk van het niveau en de samenstelling van de groepen geven wij een advies voor een opleidingsjaar. Klik hier om onze algemene voorwaarde te downloaden.

Opleidingsjaar 1 – Uitstraling en techniek

Kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: Staat in het teken van techniek. Je leert meerstemmig zingen, werkt aan houding, ademhaling, articulatie en concentratie. Jouw houding is namelijk ook erg belangrijk bij spel. Je krijgt elke week één uur toneel en één uur stemvorming / zang. Daarnaast krijg je tussendoor bewegingsles. Ook zijn er veel acteertechnieken en methodes die wij gaan onderzoeken. We gaan op excursie naar een groot theater en we nemen een kijkje achter de schermen. Je sluit het leerjaar af met een presentatie voor het publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 1 kan je doorstromen naar Opleidingsjaar 2.

Proefles op vrijdag 31 augustus 2018
Wanneer:       
vrijdag van 15:30 - 17:30 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:          
430 euro

Opl1  Opl3

Opleidingsjaar 2 – Ontdekken van eigen kwaliteiten

Jongeren van 12 tot 14 jaar: Je gaat zelf scènes schrijven en bedenken, deze ook spelen en je leert hoe je dit in allerlei verschillende vormen aan het publiek kunt vertonen. We werken aan solozang en monologen. Je vergroot je lef en je leert je in te leven in verschillende personages. Ook nodigen we een beroepsprofessional uit voor een masterclass. Tussendoor doen we een klein optreden bij een festival. Je sluit het leerjaar af met een presentatie voor publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 2 kan je doorstromen naar Opleidingsjaar 3.

Proeflessen op dinsdag 28 augustus en vrijdag 31 augustus 2018
Wanneer:        
Dinsdag of vrijdag van 16:30 - 18:30 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:           
430 euro

*vanwege de grootte aantallen, twee groepen

Opleidingsjaar 3 – Ontwikkel je eigen stijl

Jongeren van 14 tot 16 jaar: Je gaat 30 weken lang theater maken vanuit de combinatie toneel, muziek en beweging. Ook onderzoek je de combinatie van deze disciplines, hoe deze met elkaar te verbinden en deze tevens kan versterken. Je speelt zelfgeschreven teksten of gaat werken met bekende teksten en maakt kennis met verschillende stijlen van toneel, muziek en dans. We gaan op bezoek bij een voorstelling en doen daar inspiratie op. We leren ook kritisch kijken en reflecteren op een voorstelling. Er wordt ook gewerkt aan auditietraining, zodat je hier goed op voorbereid bent. Aan het einde van het seizoen maak je een eigen presentatie voor publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 3 stroom je door naar jaar 4.

Proeflessen op dinsdag 28 augustus en vrijdag 31 augustus 2018
Wanneer:        
Dinsdag of vrijdag van 18:00 - 20:00 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:           
430 euro

*vanwege de grootte aantallen, twee groepen

Opleidingsjaar 4 –Theatermaker in de praktijk

Jongeren van 16 tot 18 jaar: Alles wat jij hebt geleerd, krijgt in Opleidingsjaar 4 de ruimte om tot uiting te komen in de praktijk. Als verse theatermaker ondersteun je de andere groepen bij de theaterschool. Je krijgt ruimte om te regisseren, te schrijven en te componeren. Ook ga je met jouw jaar diverse theaterfestivals bezoeken
om daar op te treden met zelfgemaakte stukken. Afsluitend is er een theaterweekend op locatie!

Proefles op vrijdag 31 augustus 2018
Wanneer:       
vrijdag van 19:00 - 21:00 uur
Duur:              30 weken
Kosten:           
430 euro

Informatiebrief BO!NK Theaterschool 2017 - 2018 downloaden

Docenten opleidingsjaren:

Claudia van Ede:

Spel
Rosanne Geerdes: Beweginsexpressie

Manon Hendriks:

Zangdocent


Opleidingsjaar4  Opleidingsjaar3

  Opleidingsjaar5

(Foto's: Arne Maletzky en Hedwig van der Drift - Bekijk alle foto's van "Verboden Musicals en "Freakshow" op Facebook!)

 

Boink Theater Opleidingen Facebook Boink Theater Opleidingen Twitter Boink Theater Opleidingen Youtube

Boink Theater Boink Theater 

Aangesloten bij het

JCF logo