Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Opleidingsjaren

De Opleidingsjaren zijn bestemd voor jongeren vanaf 10 t / m 18 jaar die het ontzettend leuk vinden om te ontdekken wat het theater hun kan bieden. Ben jij dat? Dan denkt BO!NK Theater dat je supergemotiveerd bent en kun je deelnemen aan één van de Opleidingsjaren. Er wordt meer ruimte gegeven aan jouw inbreng, jouw ideeën en waar jij het best in bent. Afhankelijk van het niveau en de samenstelling van de groepen geven wij een advies welk Opleidingsjaar het best bij jou past.

Lees ook alle informatie terug in de brochure van theaterseizoen 2020 -2021Meld je aan via het inschrijfformulier

Opleidingsjaar 1 – Uitstraling en techniek
Groep 6-7

Dit jaar gaan we aan de slag met een script. Je leert dit jaar werken aan rolopbouw en het onderzoeken wat werkt in een scène of wat juist niet. Je krijgt handvatten voor het leren en voorbereiden van het spelen van een compleet bewerkt stuk. Je mag jouw rol helemaal zelf gaan opbouwen en je onderzoekt wat voor type je kunt zijn, en hoe jij je tot een andere personage verhoud. Je leert theatraal te denken en tevens dit uit te voeren op de vloer. Samenwerken naar een voorstelling die je na 30 weken mag gaan uitvoeren in het theater.

Wanneer: Vrijdag van 15:30 - 17:00 uur
Duur: 30 weken
Kosten: 355 euro (tarief direct inschrijven voor 3 juli), 370 euro na 3 juli.
  

Opleidingsjaar 2 – Ontdekken van eigen kwaliteiten
Groep 7-8

In dit jaar ga jij samen met de docenten en medemakers op zoek naar een concept. Dit kan door verschillende bronnen zoals afbeeldingen, muziek, tekst. Ieder maker heeft in deze fase een eigen notitieboek (dummy). Dit is een persoonlijk inspiratie document en helpt jou om de wereld als inspiratiebron te zien. Alles gaat verzameld worden in jouw dummy. Je word aangespoord om ideeën, vragen, reflecties te verzamelen Je maakt kennis met het filosoferen over de thematiek en schrijven van monologen, gedichten. Dan gaan we aan de slag met personage- en verhaalopbouw. Alles werken we uit tot een montagevoorstelling voor het publiek.

Wanneer: Vrijdag van 17:00 - 18:30 uur
Duur: 30 weken
Kosten:  355 euro (tarief direct inschrijven voor 3 juli), 370 euro na 3 juli.

Opleidingsjaar 3 – Ontwikkel je eigen stijl
Voortgezet onderwijs

Tijdens dit jaar ga jij je meer verdiepen in het makersschap. Leer jij om Jezelf aan te sturen: jezelf en anders durven te zijn, je gaat je eigen ideeën plus stijl verder uitwerken, verkennen en eigenaarschap ontwikkelen. We bedenken met elkaar een concept net al in opleidingsjaar 2, maar nu gaan we leren om in het moment te spelen door middel van improvisatie. Tijdens het improviseren ontdekken we wat bruikbaar is voor de voorstelling. Je leert om flexibel te zijn in je spel, dat faalplezier echt leuk is. Jezelf verassen tijdens een scene. Aan het einde van dit jaar hebben we een voorstelling gemaakt die door ieders inbreng tot stand is gekomen.

Wanneer: Vrijdag van 18:30 - 20:00 uur
Duur: 30 weken
Kosten: 355 euro (tarief direct inschrijven voor 3 juli), 370 euro na 3 juli.

Opleidingsjaar 4 –Theatermaker in de praktijk
Voortgezet onderwijs

Gezamenlijk ga je aan de slag met het maken van een nieuwe voorstelling. We halen inspiratie uit muziek, boeken, films en op straat. Daaruit ontstaat input voor jullie productie. Alles wat je hebt geleerd uit voorgaande jaren mag je inzetten om dit stuk te maken. Elke week word je begeleid om nog meer inzicht te krijgen in de keuzes die gemaakt zijn. Je gaat het hele theatraal proces nog meer doorgronden. We maken en zetten vast, zo ontstaat er een productie die we presenteren voor het publiek.

Wanneer: Vrijdag van 20:00 - 21:30 uur
Duur: 30 weken
Kosten: 355 euro (tarief direct inschrijven voor 3 juli), 370 euro na 3 juli.

Docenten opleidingsjaren:

Claudia van Ede

Rosanne Geerdes


Opleidingsjaar4  Opleidingsjaar3

  Opleidingsjaar5

(Foto's: Arne Maletzky en Hedwig van der Drift - Bekijk alle foto's van "Verboden Musicals en "Freakshow" op Facebook!)

 

Boink Theater Opleidingen Facebook Boink Theater Opleidingen Twitter Boink Theater Opleidingen Youtube

Boink Theater Boink Theater 

Aangesloten bij het

Logo Jeugdfonds Sport Cultuur