Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

BOINK Theater, nooit uitgespeeld!

Tien jaar geleden kozen we puur op basis van gevoel voor de naam BO!NK Theater. Heel even hebben we gespeeld met een andere naam, maar BO!NK Theater past en heeft inmiddels zijn sporen verdiend. BO!NK is als een balletje in een flippenkast. Ja, soms stuiten we op weerstand en worden we heen en weer geslingerd, maar we zijn altijd met plezier in beweging. Proces, persoon en product worden door het balletje precies op zijn doel geraakt. BO!NK Theater is door deelnemers een werkwoord geworden. We gaan en blijven BO!NK-en!

BO!NK Theater heeft twee takken, een productietak en de theaterschool. Beide hebben raakvlakken en een verbinding met elkaar.

Bij de BO!NK Theaterschool spreken we van theatermakers in plaats van spelers of leerling. De visie van de theaterschool is gebaseerd op de drie basisprincipes van ontwikkelen. Alles wat de theatermaker maakt en/of speelt komt voort uit een eigenheid, eigen inbreng (autonomie), in verbinding met elkaar (relatie) en de vaardigheden verwerven om te kunnen stralen (competentie). Zo blijft de theatermaker zich ontwikkelen.

BO!NK Theaterproducties maakt, vaak samen met de deelnemers, een nieuw repertoire. Fysiek en spel zijn belangrijke elementen al dan niet ondersteund met muziek en zang. Alle stukken zijn een continu proces van samenwerken, onderzoeken, veranderen, maken en spelen.

BO!NK Theater was tot voor kort de enige organisatie in Nederland dat een focus legde op de ontwikkeling van jonge en amateur theatermakers. Daar zijn wij ontzettend trots op en doen elke keer weer nieuwe ontdekkingen. Daarnaast bieden wij met de productie en school een doorgaande lijn in talentontwikkeling, zowel op professioneel als amateur niveau. Bij BO!NK Theater zijn wij nooit uitgespeeld en kan iedereen, ongeacht welke leeftijd, met de juiste passie plus motivatie zich tot talent ontwikkelen.

BO!NK Theater wil zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassen enthousiast maken voor het maken van theater en daarmee de totale theaterervaring maximaliseren.

Lees in het beleidsplan waar BO!NK Theater voor staat, zich tot 2023 op gaat focussen en nog meer mee aan het werk gaat. 

Boink Theater Producties Facebook Boink Theater Producties Twitter Boink Theater Producties Youtube

Boink Theater joomla button school